Nästa träff:

Restaurangen på Ronneby Brunn onsdagen den 22 maj kl.13

Länk till karta och till meny

 

Meddela besked om du inte kommer senast måndagen den 20 maj till:

Margareta Svensson telefon 0708 755 338 eller mejl 

 

P.S. Jag googlat fram receptet på de goda fyrkantskakorna som Karin på residenset bjöd på : https://sofiasmatblogg.wordpress.com/2018/03/07/himmelska-vaniljhjartan-i-langpanna/. Hon hade dessutom slängt i lite hallon som hon uttryckte det.


Panterns historia

Svea har gjort en sammanställning över apotekets historia från när det öppnades den 15 dec. 1909 till flytten till Lyckeby 1983.

Nu finns bilder från 1909 och framåt från apoteket Pantern. Äldre varningsetiketter och påsar visas också. Dokumentet och bilderna hittar du här...

Från en svunnen tid - fast utan doft

flaska

Har fått en vacker bild av en flaska med flytande paraffin försedd med en etikett från apoteket Tre Kronor från den tiden det låg på Ronnebygatan 53 - dvs före 1960. Kan någon säga hur gammal den är?

Observera att flaskan fortfarade är halvfull!

Om du klickar på bilden kan du se den i större format

Doften av apotek : 22 berättelser om en bransch i förvandling

doften av apotek

I Doften av apotek får vi följa utvecklingen på nära håll genom 22 apoteksanställdas egna berättelser, från 1940 till i dag. Här återfinns ett brett spektrum av erfarenheter från apotek, berättade av människor i olika yrkesroller. Boken innehåller även några fördjupande kapitel som placerar berättelserna i en samhällelig, historisk och facklig kontext.

Det är Svea som finns med på omslagsbilden! Hon är en av de 22 som bidragit med sin berättelse. Under lunchen i oktober berättade hon om boken och hur hon blev uppmärksammad vid boksläppet i Stockholm som den första utexaminerade receptarien i Sverige. Se program...

Kan köpas på Arbetets museum.

 


Göta Lejon Tre Kronor Pantern Eken
Apoteket Göta Lejon Apoteket Tre Kronor Apoteket Pantern Lasrarettsapoteket

Apoteket Göta Lejon anlades år 1700. På tomten vid Ronnebygatan kom det sedan att ligga i 272 år.

Apoteket Tre Kronor öppnade år 1831 i hörnet av Ronneby- och Borgmästaregatan. Flyttade 1959 till nya lokaler tvärs över gatan.

Apoteket Pantern inrättades år 1909 och inrymdes senast i hörnfastigheten vid Landsvägsgatan.

Sjukhusapoteket Eken öppnade för allmänheten under februari 1966 i byggnad nr 4 på lasarettsområdet