Fler minnen

Siv Elofsson:

Fru Elmgren?

Vill bara berätta att jag varit på genomresa i Haparanda . På kvällen gick maken och jag till kyrkogården i hopp om att hitta Agnes Elmgrens grav.Det var en mycket stor kyrkogård så det var inte möjligt att finna Agnes viloplats. Men i brist på ljus tände jag en sticka i minnesljusstaken och tänkte på min mentor.

haparanda kyrkogårdhaparanda kyrkogårdhaparanda kyrkogård

Agnes arbetade på Apoteket Göta Lejon under många år på 50-60 talen. Hon betydde oerhört mycket för mig som läromästare både i arbetet och i livet för övrigt.Hon var en mycket parant och respekterad medarbetare både av personalen och kunderna.Hon kom ursprungligen från Haparanda och efter hennes önskan fördes hennes stoft med tåg till hennes hembygd. Det finns säkert några av mina arbetskamrater som minns Agnes?

Kanske har någon ett foto på Fru Elmgren ( man blev du med henne först efter att man “kvalificerat “ sig för detta ) Det var en fin stund för oss på kyrkogården i ett sommarvackert Haparanda.


Siv Elofsson:

Apotekstjänstemannaförbundet i Kronoberg–Blekinge gav ut en tidning “Apoteksstöten” några gånger per år. Med bl.a. recept från medlemmarna. Ett populärt sådant som jag ofta använder är Gun-Britt Olssons rågskorpor.

Här är visan om "Teknissan och laboranten" i original och senare versioner från 1980-tal och 1990 diktade av Apotekare Skoglund samt 1993 och 1994 av Siv Elofsson.

Här kan du läsa alla som pdf-fil om du t.ex. vill skriva ut texten.

Har du ingen pdf-läsare? Då kan du ladda ner den här:

  get adobe reader